Theodore Felix von la Hache
Zaterdag 23 September 2023         Visitors: 5519
 
Translation: Mrs. Hanneke de Kruijf-van Dort   Übersetzung: Joop Nabbe   Traducción: Arthur Jansen, Bas van den Hout   Traduction française: Jan Claveaux CMM  

Translation: Mrs. Hanneke de Kruijf-van Dort   Übersetzung: Joop Nabbe   Traducción: Arthur Jansen, Bas van den Hout   Traduction française: Jan Claveaux CMM  

Zijn muziek beluisteren

( YouTube: Playlist )

Met de vastlegging van de muziek van Von La Hache op geluidsdragers, zoals LP, audiotape, CD of DVD was het triest gesteld.

Een zeer uitvoerig onderzoek onder maatschappijen en andere geluidsarchieven in Europa en America leverde slechts 1 hit op.
Bij Sony verscheen een album onder de titel: "The Confederacy" met een verzameling liederen waarop naast titels als: "General Lee's Grand March", het lied "The Conquered Banner" op muziek van Von La Hache werd vastgelegd. (Sony 47123).

Wel werden in Tilburg (Nederland) in eigen beheer geluidsopnamen gemaakt van de Theresiamis (opus 421) in 1986 door het Mannenkoor van de kerk "St. Dionysius" te Tilburg onder leiding van Jos Vingerhoets, met aan het (SMITS)orgel Christiaan Kuyten.

Op 1e Kerstdag 2003 nam Krelis Swaans opnieuw deze mis op, ook uitgevoerd door het Mannenkoor van de kerk St. Dionysius ("het Goirke") te Tilburg, nu onder leiding van de dirigent Jos Vingerhoets met aan het orgel Christiaan Kuyten.

In 2007 werd door de besturen van Parochieel Kerkkoor Goirke en het R.K. Koor Gasgothe besloten tot het uitbrengen van een eerste CD met kerkmuziek van Von La Hache.
Onder leiding van dirigent Jos Vingerhoets, met aan het orgel: Harry Swinkels, worden opgenomen: de "Missa de St. Thérèse" (door het Mannenkoor Goirke), de "Mass in F" (door het Gemengd Koor Goirke) en de "Mass in Honor of St. Louis" (door het R.K. Koor Gasgothe).
Tevens wordt dan ook al een aanzet gegeven voor de opname van de "Missa Pro Pace"; op deze cd staan reeds het" Asperges Me" en het "Tantum Ergo" (in een optreden van alle koren gezamenlijk).
Het is een wereldprimeur.
De lancering van deze cd vond plaats op 22 juni 2008 tijdens een groots concert.
De geluidstechniek was in handen van Wim van Gool, grafisch ontwerp en fotografie: Krelis Swaans.
Projectbeheer: Bestuur Parochieel Kerkkoor Goirke.